Eveniment rar: splendida clopotnita inundata din Kalyazin a ramas – pe uscat

Apa a scazut in jurul celebrei clopotnițe inundate a Catedralei Sfantul Nicolae, situata în orașul rus Kalyazin, regiunea Tver, conform Interfax.

Turnul clopotnitei, inalt de 75 de metri, care anterior putea fi atins doar pe calea aerului, acum este înconjurat de terenuri. In vremuri trecute, rezidenții din Kalyazin au mai observat un astfel de fenomen, în urmă cu 17 ani, conform serviciului de presă al Episcopiei de Tver.

Potrivit experților, turnul-clopotniță a ajuns pe uscat din cauza iernii sarace in zăpadă și evacuarii apei din bazin (baraj). Clopotnița se asteapta sa fie scufundata din nou, in aceasta perioada.

Turnul-clopotniță a fost inundat în perioada sovietica, atunci când s-a construit bazinul Uglich, între 1796 și 1800. El a avut 11 clopote. Cel mai mare clopot cântărește aproximativ 8200 kg și a fost montat în noiembrie 1835. Sub guvernul sovietic, Catedrala Sfantul Nicolae a fost aruncata in aer, iar clopotnița inundata este tot ceea ce a mai rămas din ea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.