Examen de Admitere la Facultatea de Teologie 2014 – Bucuresti

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul“ din Bucureşti se pregăteşte pentru selecţia viitorilor studenţi care vor urma cursurile uneia dintre cele patru specializări: Pastorală, Artă Sacră, Didactică şi Asistenţă Socială. Pe lângă examenul de evaluare a cunoştinţelor teologice, admiterea va cuprinde anul acesta şi un test de aptitudini socio-umane şi un test de aptitudini muzicale şi dicţie, conform Patriarhiei [https://www.patriarhia.ro] .

Admiterea la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti se va desfăşura anul acesta la toate specializările, în perioada 22-24 iulie 2014. Cei care doresc să urmeze cursurile acestei instituţii de învăţământ trebuie să ştie că examenul va cuprinde mai multe etape de evaluare care se adresează în mod diferenţiat absolvenţilor de liceu şi absolvenţilor de seminar teologic.

Perioada de înscriere pentru admiterea la Facultatea de Teologie se va desfăşura între 8 şi 14 iulie, la secretariatul instituţiei de pe strada Sfânta Ecaterina, sector 4, Bucureşti, după următorul program: luni-vineri, orele 9:00-14:00; sâmbătă şi duminică, orele 9:00-12:00. Actele necesare la înscriere se pot afla de pe site-ul facultăţii, ftoub.ro [https://www.ftoub.ro] [din pacate, redactia noastra a rasfoit paginile web recomandate de Patriarhie, insa nu a gasit, cel putin la ora publicarii articolului de fata, nicio pagina dedicata admiterii: tematica examen si metodologie. Daca identificati o astfel de pagina, va rugam sa ne semnalati acest lucru pe grupul de discutii Lacasuri Ortodoxe (click aici) [https://www.facebook.com/groups/lacasuriortodoxe/] , pentru a le semnala si celorlalti cititori adresa exacta, in cazul in care aceasta chiar exista].

Pe data de 22 iulie, va avea loc testul de aptitudini socio-umane sau examenul psihologic pe care trebuie să îl dea toţi candidaţii, indiferent de specializarea pe care doresc să o studieze. Pe 23 iulie va avea loc testul de aptitudini muzicale şi dicţie care se adresează absolvenţilor de liceu ce doresc să studieze la specializarea Teologie Pastorală.

Candidaţii vor fi evaluaţi la aceste două probe cu calificativele: admis sau respins. Pe 24 iulie are loc examenul propriu-zis de admitere. Candidaţii la Pastorală vor susţine proba scrisă tip grilă la disciplina teologie ortodoxă dogmatică. Cei care doresc să studieze la specializarea Artă Sacră au de susţinut un examen practic de desen.

În aceeaşi zi, candidaţii la Didactică şi Asistenţă Socială vor susţine interviuri pentru a accesa unul din locurile scoase la concurs. Numărul de locuri în anul universitar 2014-2015, pe programe de studii, propus spre aprobare de către Ministerul Educaţiei Naţionale sunt: Pastorală, 150 de locuri bugetare şi 50 locuri cu taxă; Didactică, 45 locuri bugetare şi 5 cu taxă; Asistenţă Socială, 50 locuri bugetare şi 10 cu taxă; Teologie Artă Sacră, 50 locuri bugetare şi 10 cu taxă. Tematica examenului de admitere, precum şi metodologia desfăşurării concursului de admitere se pot descărca de pe site-ul ftoub.ro. De asemenea, candidaţii sunt sfătuiţi să urmărească periodic site-ul facultăţii pentru a fi la curent cu ultimele actualizări – mai informeaza Patriarhia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.