Ce a discutat Papa Francisc cu Catolicosul armean Aram I?

Patriarhul armean Aram i-a spus Papei Francisc, in cadrul intalnirii pe care au avut-o ieri (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), că speră ca invitarea Președinților plaestinian și israelian de a se ruga pentru pace, în Vatican, ar putea fi începutul unui proces care sa duca la dreptate și pace în Orientul Mijlociu.

El a mai spus ca Papa si Vaticanul joacă un rol important în exprimarea solidarității cu creștinii din întregul Orient Mijlociu și din Siria, în special.

Patriarhul Aram, al cărui titlu este Catolicos de Cilicia al armenilor, a salutat călduros eforturile Papei Francisc de a implica Biserica mai direct în viața de zi cu zi a oamenilor și in experiențele acestora.

Vorbind la Radio Vatican, imediat după audiența papală, liderul armean a împărtășit preocupările sale cu privire la ceea ce el a descris ca fiind un atac “bine organizat” asupra sectorului armean din Alep, în Siria, precum și asupra orașului armean Kesab, de la la granița siriană cu Turcia, din urma cu doua luni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.