Din surse ascunse: Presedintele Iranului viziteaza Turcia, pentru prima data

Președintele iranian Hassan Rouhani (foto) este așteptat să viziteze Turcia, luni, pentru prima dată de când a fost ales anul trecut, conform unui raport al jurnalului Hurriyet, care citeaza un oficial turc.

Liderul iranian se va întâlni cu Primul-Ministru Tayyip Erdogan, la Ankara, pentru discuții asupra relațiilor bilaterale și a Orientului Mijlociu, a declarat oficialul, vorbind sub condiția anonimatului.

Ankara și Teheranul încearcă să repare relațiile tensionate privind conflictul din Siria, Iranul susținandu-l pe Președintele Bashar al-Assad, iar Turcia sprijinindu-i pe rebelii care doresc sa-l elimine.

În ianuarie, Erdogan a vizitat Teheranul, unde a declarat că cele două țări vecine au ca scop comun comerțul, în ciuda relațiilor tensionate. Programul nuclear controversat al Iranului este, de asemenea, de așteptat sa figureze pe ordinea de zi a discuțiilor cu Ankara.

Conform agentiei Ansa, puterile occidentale se tem ca Iranul ar putea lucra la o bomba nucleara sub acoperirea unui program civil energetic, dar Teheranul insistă că intențiile sale sunt exclusiv pașnice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.