Lavrov ajunge mai intai in Serbia si apoi in Bulgaria. Parteneriate strategice

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, va efectua o vizită în Serbia, pe 16-17 iunie, conform lui Alexander Lukashevich, purtător de cuvânt al Ministerului Rus al Afacerilor Externe.

Lavrov se va întâlni cu Președintele Tomislav Nikolic, Primul-Ministru Aleksandar Vucic și Prim-Viceprim-ministru și Ministrul de Externe, Ivica Dacic.

În cadrul discuțiilor, oficialii vor lua în considerare în detaliu toate aspectele legate de relațiile bilaterale și de anumite direcții noi de cooperare, conform agentiei sarbesti Tanjug.

Un accent deosebit va fi pus pe îmbunătățirea cooperării politice, conform declarației de parteneriat strategic Serbia-Rusia, care a fost semnat la Soci, pe 24 mai anul trecut. Oficialii vor discuta, de asemenea, probleme internaționale, inclusiv situația din Balcani, a declarat purtătorul de cuvânt.

In acelasi timp, Ministrul Bulgar de Externe, Kristian Vigenin, a confirmat si el pregătirile pentru o vizită a omologului său rus, Serghei Lavrov, înca in curs de desfășurare.

Vigenin a spus, pentru publicatia bulgareasca Dnevnik, că nicio informație nu a fost oferita, inca, oficial. Serghei Lavrov este așteptat sa viziteze Sofia în luna iulie, pentru a marca 135 de ani de relații diplomatice intre Bulgaria și Rusia.

Data exactă, despre care sursele susțin ca ar fi 7 iulie, nu a fost încă confirmată, din cauza programului extrem de ocupat al lui Lavrov, pe fondul evoluțiilor în curs din Ucraina.

Ministrul rus de Externe este considerat a fi unul dintre cei mai influenți politicieni din lume, conform publicatiei bulgaresti Novinite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.