Rusia-Iran: intalnire la Moscova, cu nepotul fondatorului Republicii Islamice a Iranului

In aceste zile, in Moscova, a avut loc o întâlnire interreligioasă cu participarea mai multor diplomați și oameni de știință, la Ambasada Republicii Islamice a Iranului în Rusia, cu ocazia celei de-a 25-a comemorari a mortii Ayatollah-ului Khomeini.

În discursul său, ambasadorul iranian, Mehdi Sanaei, a subliniat importanța dezvoltării dialogului interreligios și a cooperării între cele două țări.

Printre invitati, s-au aflat Pr. Dimitry Safonov, șeful secțiunii DECR (departament de afaceri externe al Bisericii) pentru contacte inter-religioase, și I. Kashitsin, din aceeași secțiune.

În cadrul intalnirii, acestia au discutat cu nepotul regretatului Ayatollah, Seyed Yasir Khomeini, reprezentantul DECR vorbindu-i acestuia despre experiența dialogului pe care Biserica Ortodoxă Rusă l-a avut cu comunitatea islamică din Iran, incepand cu anul 1997, în cadrul Comisiei Ortodoxo-Islamice. A avut loc un schimb de opinii privind perspectivele dezvoltarii, în continuare, a acestui dialog.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.