publicat în: Arhivă

Vecernia Rusaliilor, pe frunze de nuc, la Catedrala din Slobozia (foto)

Duminică, 8 iunie 2014, zi în care creştinii ortodocşi prăznuiesc „Cincizecimea sau Pogorârea Sfântului Duh”, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Mircea Surcel pe seama parohiei Curătești, Protopopiatul Oltenița.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată şi o slujbă specială, numită Vecernia Rusaliilor, în cadrul căreia au fost rostite şapte rugăciuni, şi au fost binecuvântate frunzele de nuc, simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinţilor Apostoli.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor prezenţi, Preasfinţia Sa a explicat pericopa evanghelică, subliniind însemnătatea marelui praznic al Pogorârii Duhului Sfânt, ziua venirii în lume, într-un chip nou, a Duhului Sfinţitor, rod al Jertfei şi Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, pentru ca toţi oamenii, care cred în Hristos, să se poată bucura de darurile Sale.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujbă.