Mentinerea pacii necesita curaj, mult mai mult decat razboiul

“Menținerea păcii necesita curaj, mult mai mult decât războiul”, curajul “de a spune da întâlnirii și nu unui conflict; da unui dialog și nu violenței; da negocierii și nu ostilității; da respectarii acordurilor și nu actelor provocatoare; da sinceritatii și nu duplicitatii”.

Acesta a fost mesajul Papei catre oaspeții pe care i-a avut in seara zilei de duminica – Președinții israelian și palestinian, Shimon Peres și Mahmoud Abbas – cu ocazia unei rugaciuni pentru Pace în Țara Sfântă.

Întâlnirea a fost una linistita, conform radioului Vaticanului, avand loc in Grădinile Vaticanului.

Au fost prezenti rabini din diverse tradiții, musulmani imami și muftii, cardinali, episcopi, custodele Țării Sfinte, pr. Pizzaballa. Teofil III, Patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului a fost, de asemenea, prezent.

Președintele israelian Shimon Peres a spus: “Sta în puterea noastră sa aducem pacea pentru copiii noștri. Aceasta este datoria noastră, misiunea sfântă a părinților”.

Președintele palestinian Abbas Mahoumoud I-a cerut lui Dumnezeu să aducă o “pace deplina” în regiune.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.