Islamistii instituie o cultura a fricii in scolile din Marea Britanie

Inspectorii guvernamentali spun că există o “cultura a fricii și intimidarii” in mai multe școli britanice, investigate pentru un complot de functionare a acestora dupa linii stricte islamice.

Conform Oficiului pentru Standarde în Educație (Ofsted), 5 din 21 de școli inspectate în orașul englezesc Birmingham au esuat in a-i feri pe elevi de extremism.

Inspecțiile au fost stimulate de o scrisoare anonimă, care avea la baza o asa-numita “Operațiune Calul Troian”, prin care extremiștii musulmani s-ar infiltra in școlile orașului.

“În cazurile cele mai grave, o cultură a fricii si intimidarii a luat nastere”, a declarat șeful Ofsted, Sir Michael Wilshaw.

“Mai multi directori au raportat că are loc o campanie organizată, care vizeaza anumite școli, în Birmingham, în scopul impunerii unei ideologii bazate pe credința stricta și modificarea caracterului si etosului școlii”, a spus el, citat de radioul Vaticanului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.