Crestini batuti si spitalizati, in urma atacurilor calugarilor budisti si ale satenilor

Un pastor crestin și trei membri ai congregației sale au fost spitalizați, după ce o mulțime a atacat un cămin creștin, în districtul Mannar, din Sri Lanka.

Creștinii s-au adunat intr-o casă din satul Madu, pentru o întâlnire cu poliția, urmand sa dicute cu aceasta despre amenințările facute la adresa crestinilor care participasera la o întâlnire de rugăciune, acolo, în ziua precedentă.

In timp ce crestinii asteptau politia, aproximativ 150 de săteni au înconjurat casa și au început să ii loveasca. Aproape 40 de persoane au patruns in casa, l-au batut pe pastor pana la inconștienta și au atacat alți creștini. Poliția a sosit doar dupa ce a fugit multimea.

Între timp, în cartierul Kandy, o femeie creștină a fost spitalizata, la două zile după ce a fost atacata brutal de o mulțime, pentru ca se ruga cu o familie. Ea a fost ulterior acuzata de “convertire fortata”. Aproximativ 25 de persoane, printre care se aflau si cinci calugari budisti, au percheziționat casa din Waththegama, i-au batut pe creștinii prezenți și au târât-o afara pe femeie, la templul satului. Acolo, ea a fost bombardată cu apă, abuzata verbal, parțial strangulata și amenințata cu moartea dacă va mai intra din nou in sat, conform Release International.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.