Parc cu plante biblice in Moscova (video)

Primul parc care contine plantele menționate în Biblie va fi infiintat în apropiere de Parcul Sfanta Treime din districtul moscovit Lefortovo.

Proiectul va costa aproximativ 20 de milioane de ruble. Parcul va ocupa 0,5 hectare. Pana la 120 de plante menționate în Sfânta Scriptură vor fi prezentate in noul parc, conform publicatiei Vecernaia Moskva.

“Avem nevoie de sprijin din partea autorităților, pentru a reusi ca planul sa devina realitate. Un singur astfel de parc mai exista in lume, iar acesta este situat în Israel, fiind numit Neot Kedumim (vezi video)”, a declarat designerul proiectului, vice-presedinte al Uniunii Arhitectilor din Moscova, Igor Voskresensky.

Parcul va include, insa, doar acei copaci, arbusti si flori, care pot supraviețui și crește în climatul local.

“Vor exista un stejar, un frasin, un mesteacan, narcise, trandafiri – un simbol al Mantuitorului Iisus Hristos, crini – un simbol al Sfintei Fecioare, o salcie – substitut pentru palmier”, explică Voskresensky.

“Iar pentru a exista si plantele care sunt menționate în Biblie, dar care nu pot crește în climatul nostru, acestea vor fi inlocuite de copii realizate din bronz”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.