Patriarhul Ecumenic Bartolomeu se afla in Atena

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a sosit luni la Atena, pentru a participa la evenimentele legate de restaurarea a 40 de monumente din cimitirul Sisli din Istanbul. Bartolomeu va rămâne în Grecia până vineri.

Astazi, Patriarhul Ecumenic se întâlneste cu Arhiepiscopul Atenei și al intregii Grecii, Ieronim. La șase după-amiaza, Patriarhul va participa la proiecția filmului “Atunci mor mortii, când acestia sunt uitati”, care vorbeste despre cimitirul Sisli, la Colegiul din Atena. Evenimentul va avea loc sub auspiciile Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol și Ministerului Grec al Culturii.

Diseara, acesta va mai deschide congresul internațional al mediului, la Teatrul Herod Atticus, un eveniment organizat de Fundatia de cercetare biomedicala din Academia din Atena, urmat de un concert al celebrului tenor grec Mario Frangoulis.

Maine, Patriarhul Bartolomeu va vizita insula Hydra, unde printr-o decizie unanimă a Consiliului Local, acesta va deveni Cetățean de Onoare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.