Ucraina: Militantii incearca sa darame si Catedrala, dar au ratat-o

“Ieri, după slujba de seară, tirul a fost reluat de pe muntele Karachun. Catedrala noastră, a Sfantului Alexandru Nevsky, s-a aflat chiar sub el. Cu siguranță, el a vizat biserica.

Magazinul Mayak este situat la câțiva metri de ea. Obuzul a atins acoperișul, iar un colț al clădirii a fost distrus. Mulți copaci au fost rupti in stația de cale ferată, cablurile au fost rupte. Nu putem înțelege ce urmaresc cu tirurile acestea și ce au încercat să realizeze”, a declarat parohul Bisericii Sfantul Alexandru, protopopul Nikolay Fomenko, citat de serviciul de presă al Eparhiei de Slaviansk.

Potrivit acestuia, nu au existat oameni raniti. Proiectilul a ras acoperișul turnului clopotnita.

“Magazinul este doar un punct comercial, nu exista sedii sau posturi de gardieni in jur. Sunt sigur că au vizat biserica: obuzul a ajuns între cupola centrală și turnul-clopotniță. Este un nou miracol! Sfantul Alexandru din Neva a salvat altarul”, a spus preotul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.