Lansarea filmului: Ortodoxia in Insulele Britanice

Filmul documentar “Ortodoxia în Insulele Britanice” a fost difuzat in premiera, ieri, la ora 10:05 (ora Moscovei), pe postul de televiziune rusesc “Kultura”, dupa cum informeaza serviciul specializat LiveCamera media PRODUCTION [https://www.livecamera.ro] , care citeaza publicatia bisericeasca Pravmir.

Autorul filmului este Mitropolitul Ilarion (Alfeyev- foto), iar producătorul acestuia este Valery Shehovtsev.

Filmul, lansat în anul culturii ruso-britanice, relatează istoria Ortodoxiei în Insulele Britanice: convertirea locuitorilor arhipelagului la credința creștină; dezvoltarea Bisericilor creștine in Insulele Albion, până la schisma dintre Bisericile Rasaritene si Occidentale; precum și starea actuală a Bisericii Ortodoxe din Marea Britanie.

In film, participa episcopi, preoți parohi și simpli enoriași, britanici nativi care reflecteaza asupra rădăcinilor lor spirituale ortodoxe.

O parte importantă a filmului se referă la istoriile teologilor moderni și asceților pe care Marea Britanie i-a dat Ortodoxiei, cum ar fi Mitropolitul Antonie de Suroj, Arhimandritul Sofronie (Saharov) și Mitropolitul Kallistos (Ware).

Filmul a fost creat de către Fundatia Sfântul Grigorie Teologul, cu sprijin din partea Agenției Federale de Presă și de Comunicare in Masa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.