Ucraina: criza naste modele

Arhiepiscopul Luca de Zaporozhye a asigurat ca a acordat binecuvantare clerului eparhiei sale, pentru strângerea de fonduri in vederea achiziționarii de alimente și de tot ceea ce este necesar “pentru colegii noștri vecini ramasi fara case”.

“In prezent, este un moment dificil pentru mulți dintre concetățenii noștri, sub rasunetul exploziilor, părinții și copiii lor au rămas fără adăpost, au fost forțati să părăsească lacasurile lor familiale și, încrezându-se în voia lui Dumnezeu, să caute ospitalitate și milă la compatrioții lor.

Vremea conflictuala și criza care au lovit țara noastră astăzi au demonstrat cel mai bun exemplu de milă și ne oferă o oportunitate de a reconsidera atitudinea noastră față de celalalt, intelegand ca toți suntem la fel, suntem un singur popor!

Fondurile colectate de către credincioșii Episcopiei Zaporozhye au fost deja folosite pentru a cumpăra și a le trimite alimente compatrioților noștri nevoiași: civili pașnici ai orașului slav, care sunt lipsiți temporar de adăpost, care s-au adapostit momentan în Lavra Svyatogorsk. În acest moment, în regiunea noastră, am luat deja mai mult de 1.000 de locuitori, care sunt persoane fără adăpost și au nevoie în special de hrană și îmbrăcăminte.

Apelam la toti, din toată inima, nu doar la enoriașii Eparhiei Zaporizhia a UOC, ci la toți cetățenii din regiunea noastră, sa ofere asistență financiară fraților și surorilor lor din regiunile învecinate.”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.