Lavrov se afla in Arabia Saudita. Discutii despre Siria si Irak

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, se va afla astazi în Arabia Saudită, pentru a discuta despre situația din Siria și Irak, a declarat un oficial al Ministerului Rus de Externe.

“Lavrov va vizita Jeddah, la invitația Ministrului Afacerilor Externe al Regatului Arabiei Saudite, Saud al-Faisal, pentru discuții cu membrii conducerii Arabiei”, a remarcat oficialul, citat de radioul Vocea Rusiei.

“Pe parcursul viitoarelor reuniuni, au de gând să discute situația din Siria și din jurul ei, starea de lucruri din Irak, privind asigurarea securității în zona Golfului, precum și aspecte legate de actualitatea interacțiunii ruso-arabe, inclusiv a dialogului politic și de cooperare în sfera comercial-economica”, a adăugat oficialul.

Rusia și Arabia Saudită sunt angajate într-un dialog activ în diferite domenii.

Pe 3 iunie, al-Faisal a vizitat localitatea Soci, unde s-a întâlnit cu Președintele rus Vladimir Putin și cu Lavrov.

Pe 9 iunie, Lavrov și al-Faisal au avut o convorbire telefonică privind inițiativa araba. Ei au discutat despre eforturile depuse pentru soluționarea crizei din Siria și în alte situații conflictuale din regiune.

Cele două țări coopereaza economic, inclusiv în domeniul energiei. Pe 18 iunie, Rusia și Arabia Saudită au convenit asupra unui proiect de acord-cadru interguvernamental privind cooperarea în domeniul utilizării pașnice a energiei nucleare și asupra pașilor ulteriori în pregătirea semnarii contractului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.