Finantarea terorismului: Rusia adopta astazi o noua lege

Duma de Stat intenționează să adopte astazi, în cea de-a treia și ultima lectură, un proiect de lege care incriminează finanțarea extremismului.

Sunt adoptate modificări adecvate, pentru a consolida lupta cu extremismul, le-a declarat Serghei Narîșkin reporterilor, citat de VoR

“Prin introducerea legislației, o persoană care finanțeaza activități extremiste se va confrunta cu până la trei ani de închisoare; în cazul în care ea s-a folosit de poziția sa oficială – până la șase ani”, a declarat președintele Dumei de Stat.

De asemenea, el a mai menționat că va fi inclusa si confiscarea proprietăților, în scopul suprimarii finanțarii activității extremiste.

Proiectul de lege modifică Codul Penal și Codul de Procedură Penală, precum și legile privind combaterea activității extremiste și combaterea terorismului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.