Austria: mii de oameni au demonstrat impotriva vizitei Premierului turc

10.000 de oameni au ieșit ieri la demonstrație în Viena, împotriva unei vizite a Premierului turc Recep Tayyip Erdogan, conform unor declaratii ale politiei.

Erdogan a fost acuzat de tendințe autocrate în țara sa de origine, iar o excursie similară în Germania, de luna trecută, l-a supus unui tratament dur.

Ieri, el s-a adresat unei mulțimi de 6000-7000 de suporteri, pe o arena de sport din Austria, a declarat poliția, dupa cum informează AFP.

Erdogan se afla intr-un turneu in țările europene cu populații mari turcesti, înainte de a participa la cursa pentru președinție, în luna august.

Alti 10.000 de oameni au urmărit discursul său, pe un ecran mare. în afara locului de desfășurare.

Guvernul Austriei l-a avertizat pe Erdogan la adresa comentariilor provocatoare, iar el părea să țină seama de sfat, spunand multimii: “nimeni nu are pentru ce sa se teama de noi”.

Dar cu toate acestea, vizita a atras cuvinte aspre din partea ministrului austriac de externe, Sebastian Kurz, care a declarat că întâlnirea “arată în mod clar că Premierul turc a adus campania electorala in Austria și, prin urmare, a provocat tulburare”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.