publicat în: Arhivă

Bani, putere si vanitate – o inima in lanturi

Papa Francisc a avertizat, ieri, despre dorinta de a avea bani, putere și prestigiu, care impietresc inima si nu pot aduce adevărata fericire.

Adevăratele comori care pot înveseli inimile noastre, a spus el, sunt dragostea pentru cei de langa noi și inchinarea la Dumnezeu.

Papa Francisc s-a bazat, in predica sa, pe citirea Evangheliei în care Iisus le spune Apostolilor Sai sa nu-si adune comori, pentru ei, pe pământ.

Prima dintre aceste comori pământești, a spus el, este banul, care este întotdeauna vanat de hoți și de capriciile pieței. Banii, a spus el, ne sunt necesari, noua si familiilor noastre, dar a avertizat că, cei care sunt mereu în căutarea unor metode de acumulare de avere, vor sfârși prin a-si pierde sufletele.

O altă comoară pământească, despre care a mai vorbit Papa, este prestigiul sau vanitatea, asemenea fățarnicilor din vremea lui Iisus, “care făceau mare spectacol din rugăciunea lor”.

În al treilea rând, Francisc a avertizat impotriva puterii: “Mulți bărbați și femei mândre și puternice au ajuns în anonimat, în sărăcie și în închisoare!”.

Dacă veți căuta aceste comori, a spus Papa Francisc, inima voastra se va afla în lanțuri, iar Iisus doreste ca inimile noastre să fie libere. Și, inimile noastre pot fi eliberate, doar dacă vom căuta comorile cerului, care sunt iubirea, răbdarea, slujirea celorlalti și inchinarea la Dumnezeu. Aceste comori vor naste o inimă liberă și luminoasa, care va îmbătrâni asemenea unui vin bun, a spus Papa.