publicat în: Arhivă

Ziua Tatalui castiga popularitate in Belarus. Familia este prima scoala

In ziua de 15 iunie, creștinii ortodocși din Minsk, Belarus (foto: Catedrala din Minsk), au luat parte la celebrarea “Zilei Internationale a Tatălui”. Aceasta sarbatoare, care are loc în a treia duminică a lunii iunie, în mai mult de 50 de țări ale lumii, câștigă popularitate în Belarus.

Profesorul la Universitatea de Stat din Belarus, Serghei Kirpich, a anuntat organizarea de cursuri tematice, la Centrul de Carte Ortodoxa, pentru părinți și pentru cei care vor deveni părinți în viitorul apropiat.

El considera ca restabilirea autorității familiei tradiționale, este factorul esențial in rezolvarea problemelor sociale și economice într-un mod adecvat și eficient.

Acesta a explicat: “Istoria omenirii este de neconceput fără ideea de familie. Familia este prima școală de conștiinciozitate, sacrificiu, devotament față de Dumnezeu și de alte persoane. Astăzi, nu mai avem ierarhia nici în familiile noastre, ideea de paternitate a fost deteriorata și târâta in noroi. Noi incalcam poruncile creștine esențiale. Și, dacă nu vom asculta Scriptura, nu vom trăi fericit. Paternitatea, maternitatea și copilăria trebuie să fie mai importante decât investițiile, modernizările și inovațiile. Doar daca vom avea o poziție spirituală și morală matură și o înțelegere corectă a ceea ce reprezinta o familie, vom putem rezolva problemele sociale și economice ale vieții noastre, într-un mod productiv și eficient”.