Luxemburgul adopta o lege care permite mariajul gay si adoptia

Luxemburgul a adoptat, miercuri, o lege noua care accepta casatoria intre persoane de același sex și le da acestora dreptul la adopție.

Camera Deputaților a votat cu o majoritate covârșitoare, de 56 la 4, pentru legea care va intra în vigoare la începutul anului viitor.

“Aceasta este o zi fericită pentru Luxemburg și pentru cei care favorizează drepturile egale pentru toți, indiferent de orientarea lor sexuală sau identitatea de gen”, a declarat Boris Dittrich, director al programului Human Rights Watch al drepturilor LGBT, citat de presa internațională.

Luxemburgul s-a alăturat, acum, altor 16 țări care au trecut deja o lege care permite căsătoria între persoane de același sex, printre care se afla Olanda, Brazilia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Marea Britanie, alaturi de alte 19 state ale SUA.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.