Situatia morala a Europei nu este de bun augur pentru Ucraina

Mitropolitul Onufrie, locum tenens al Mitropolitului de Kiev, este de părere că situația moală actuală a Europei nu este de bun augur pentru Ucraina.

“Europa demonstrează deja un exemplu concret de viață fără Hristos. Noi nu mai putem respecta poruncile Domnului. În schimb, totul devine din ce in ce mai permisiv, afland că viața nu este sfințita prin legea divină, ci de dorințele oamenilor. Aceasta este o viziune eronata”, a spus Mitropolitul Onofrei, într-un interviu pentru Interfax.

Mitropolitul s-a referit la legalizarea uniunilor homosexuale, la eutanasie, la atitudinea tolerantă față de avort.

“Aceste legi, pe care ni le propune noua lume europeana, sunt inacceptabile pentru noi. Nu putem lucra cu această lume și să ne unim cu ea. Noi trebuie să fim alaturi de cei care respecta legile lui Dumnezeu. Problema este că, daca nu mai există mulți oameni pe pământ care sa mai păstreze modul de viață conform lui Dumnezeu, viața omului va fi condamnata, iar omenirea se va indrepta spre propria distrugere”, a spus el.

În ceea ce privește operațiunile militare din Ucraina, Mitropolitul a spus că s-a întâlnit cu Președintele Poroșenko.

“Președintele vrea și spera ca se va opri vărsarea de sânge, dar după cum am înțeles, nimeni nu propune acum mecanisme acceptabile pentru o reglementare pașnică”, a declarat Mitropolitul.

Întrebat dacă Ucraina va sărbători ziua tradițională a Botezului Rusiei, pe 28 iulie, Mitropolitul Onufrie a declarat că “sunt o mie de ani de cand, prin botezul Rusiei, Domnul a binecuvântat poporul nostru, țara noastră, capitala noastra Kiev. Noi comemoram intotdeauna această sărbătoare, cu recunoștință deosebită față de Dumnezeu. Prin rugăciune, vom depăși toate tulburarile”, a adăugat el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.