91 de biserici distruse in Siria. Criza din zona

Patriarhul melkit Grigore al III-lea Laham a participat, zilele trecute, la reuniunea anuala a Sinodului Bisericii Greco-Catolice Melkite. Cu aceasta ocazie, Patriarhul a spus că 91 de biserici au fost avariate sau distruse, dintre care 37 apartin Bisericii Catolice Melkite.

Din 2011 si până anul trecut, războiul civil sirian, care a instigat armata guvernului împotriva forțelor rebele, a dus la moartea a mai mult de 120.000 de persoane, potrivit unui raport din luna septembrie 2013, al ONU. Conflictul a dus la un exod în masă al sirienilor, care locuiesc acum în tabere de refugiați.

Între timp, țările vecine sunt si ele în mijlocul unor conflicte.

“Libanul este în criză, președinția republicii este vacanta (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Irakul se întoarce din nou la foc și sânge (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Sperăm că Egiptul își va recapăta rapid stabilitatea și securitatea, cu noul sau Președinte (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe)”.

“Ce sa mai spunem despre Siria, care se află în cel de-al patrulea an de criză sângeroasa, o adevarata cruce pentru întregul popor, o țară în care oamenii și clădirile sunt devastate?”, a spus el.

“Să nu uităm nici de suferința fraților și surorilor noastre din Țara Sfântă și de conflictul israeliano-palestinian, care generează crize in întreaga regiune”.

“Tuturor fiilor nostri le spunem: Nu plecati! Așteaptati! Rezistati! Sunteti o turma mica, dar cu un rol important”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.