Papa Francisc: mafiotii slujesc diavolului si sunt excomunicati din Biserica

Papa Francisc si-a încheiat o călătorie de o zi în regiunea sudica italiană Calabria, cu cuvinte puternice împotriva mafiei calabreze, numind-o “adoratoare a diavolului și disprețuitoare a binelui comun”.

“Cei care, în viața lor, au ales aceasta cale a raului, cum ar fi mafioții, nu se afla în comuniune cu Dumnezeu, ci sunt excomunicati”, a spus el, in aplauzele celor prezenti. Papa a făcut aceste declarații sâmbătă, în timpul Messei din orașul mic Sibari.

La Messa (Liturghie catolica) au participat 200.000 de credincioși. Vizita Papei în regiunea marcată de violență și corupție și renumita pentru activitatea mafiei, a fost extrem de asteptata de către localnici.

În predica sa, Papa a vorbit despre relele care pot apărea, atunci când adorarea lui Dumnezeu este inlocuita de adorarea banilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.