Ucraina: despre Sinodul Ortodox “anti-razboi”

Mitropolitul Antonie de Borispol și Brovary, secretar al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, a numit ultima sesiune a Sinodului Bisericii Ortodoxe Ucrainene, din 19 iunie 2014, un sinod “anti-război”.

“Am putea spune că a fost un sinod anti-război. El a fost marcat de apelul de încetare a vărsarii de sânge intre frati, în estul țării. Am ascultat rapoarte ale unor episcopi care își desfășoară ascultarea lor în zonele eparhiale care au devenit acum tensionate: în regiunile Donețk și Lugansk”.

“Sunt rapoarte din care rezulta numeroase cazuri de deces și sunt o dovadă a situației socio-economice cumplite, din mai multe raioane aflate la un pas de o catastrofă umanitară”.

“Am apelat la Președinte, pentru a face tot ce ii sta in putere, pentru a opri vărsarea de sânge. Acest lucru este important. Orice altceva poate și ar trebui să fie negociat și discutat, dar problemele pot fi rezolvate pașnic. Acum, cel mai important lucru este ca oamenii să nu moară. Aceasta este poziția Bisericii Ortodoxe din Ucraina. Această poziție, cred eu, este clara pentru orice crestin”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.