Comunicat al Consiliului Bisericilor din Orientul Mijlociu

Secretarul General al Consiliului Bisericilor din Orientul Mijlociu (MECC), pr. Michel Jalakh, i-a chemat pe președinții Consiliului la o reuniune extraordinară în Amman, Iordania, pe 19 iunie 2014, care a fost găzduită de către Preafericitul Părinte Teofil III.

La finalul intalnirii, acestia au emis o declaratie, prin care s-au aratat constienti de angajamentul Majestatii Sale Regele Abdullah al II-lea in a pleda pentru prezența creștină în Regat și au fost recunoscători pentru sprijinul său.

“Actualele evenimente neașteptate care au loc în Irak se alătura unei continue deteriorari a situatiei țărilor din regiune”, se arata in comunicat.

“Poporul irakian risca sa fie dominat de extremismul politic și religios, fapt care ne cheamă sa sensibilizam întreaga lume, pentru a lua măsuri imediate. Președinții Consiliului Bisericilor din Orientul Mijlociu condamnă toate formele de violență împotriva bisericilor, moscheilor și a altor instituții religioase. Ei ii încurajează pe toți creștinii și oamenii de bună credință să ramana puternici și sa nu se teama”.

“Facem apel la toate părțile implicate, să caute reconcilierea fără discriminare rasială sau religioasă. Facem apel pentru eliberarea celor doi arhiepiscopi răpiți, Boulos Yaziji și Yuhanna Ibrahim (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), alaturi de a tuturor preoților răpiți și a oamenilor nevinovați”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.