publicat în: Arhivă

Sfantul Meletie, hramul Paraclisului din Bredang-Stockholm. Liturghii in limbaj mimico-gestual (foto)

Ieri, joi, 1 mai 2014, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica românească din Bredäng-Stockholm, fiind înconjurat de preoții Gheorghe Borca și Florin Balan, conform informatiilor primite de la corespondenti din cadrul Eparhiei. Cu acest prilej, a săvârșit Taina Sfântului Botez, pentru pruncul Ștefan-Mihai, primul copil din familia unor tineri credincioși ai comunitatii românesti din capitala Suediei.

După slujbă, s-a stabilit ca paraclisul din Bredäng, unde se va sluji Liturghia în limbaj mimico-gestual, pentru persoanele cu deficiențe de auz, să poarte hramul Sfântul Ierarh Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei, mai informeaza aceeasi sursa.

Sfântul Meletie este considerat ocrotitorul persoanelor cu deficiențe de auz, deoarece, acesta a fost nevoit să vorbească prin semne despre Sfânta Treime, mărturisind credința cea adevărată. Sfântul Meletie a participat la cel de-al Doilea Sinod Ecumenic de la Constantinopol, in anul 381. La acest Sfânt Sinod, Dumnezeu a lucrat minuni prin Meletie, care a explicat dogma Sfintei Treimi, slujindu-se de mâna sa, arâtând mai întâi Unimea, printr-un singur deget, iar Treimea, prin trei. Înaintea tuturor, a ieșit deodată o văpaie luminoasă prin mâna binecuvântătoare a ierarhului. Această minune a rușinat pe eretici, iar pe cei dreptmăritori i-a întărit în dreapta credință.

In galeria media a articolului de fata (www.lacasuriortodoxe.ro) gasiti 11 fotografii de la acest eveniment.