Adunarea Episcopilor Ortodocsi din Oceania, despre mariajul gay, rapirea celor doi mitropoliti si fostul Patriarh al Ierusalimului

Membrii celei de-a 4-a Adunari Episcopale a Episcopilor Ortodocși Canonici din Oceania, au salutat ocazia de a se întâlni în Sydney in aceste zile, sub președinția IPS Arhiepiscop Stylianos de Australia.

La adunare, din partea Bisericii Ortodoxe Romane, a participat Preasfintitul Parinte Episcop Mihail.

Cu aceasta ocazie, adunarea a reafirmat poziția sa, opunandu-se căsătoriei între persoane de același sex si discutand problema adoptiei copiilor in cadrul aceste uniuni, precum si consecințele aferente.

Ca și în alte țări, în Australia și Noua Zeelandă ierarhii ortodocși, atât la nivel național cat și la nivel local, au semnat declarații pentru binele comun al credincioșilor lor si, în general, al populatiei, cu privire la dimensiunea etică a legislației existente, privind aspectele donarii de organe si tesuturi și legea anti-discriminare, care trebuie sa pastreze în același timp preceptele constituționale ale libertății religioase.

Un site web oficial al Adunării va fi lansat în curând, urmand sa-i informeze pe credinciosi despre activității sale.

In cadrul adunarii, s-a mai purtat si o discutie pe marginea preocuparii permanente a Adunării cu privire la încarcerarea ilegală a Arhiepiscopului Jovan al Ohridei și Mitropolit de Skopje (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Discuția s-a extins si asupra problemei celor doi Mitropoliți rapiti – Paul și Ioan – de Alep, in Siria, a persecutarii credincioșilor din Bisericile respective. Adunarea solicită, din nou, eliberarea acestora (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

În lumina aceleiasi discuții, s-a mai exprimat si preocuparea pentru drepturile omului și demnitatea de călugăr ale monahului Irineu, fost Patriarh al Ierusalimului (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

In afara celor doi ierarhi amintiti mai sus, la adunare au mai participat: IPS Mitropolitul Ilarion (Biserica Rusă), PS Episcop Irineu (Biserica Sârbă), IPS Mitropolit Amfilohie (Patriarhia Ecumenică – Noua Zeelanda), Preasfințitul Episcop Ezechiel (Episcop-vicar), Preasfințitul Episcop Seraphim (Episcop-vicar), Preasfințitul Episcop Nikandros (Episcop-vicar), Preasfințitul Episcop Iakovos (Episcop-vicar).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.