Ucraina si Rusia: Biserica Ortodoxa nu face jocurile politicienilor

Comentand pe marginea neliniștilor legate de Ucraina, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse a declarat că “poziția Bisericii a fost deja asumata – și această poziție a rămas neschimbata in ultimii 25 de ani: Biserica noastră nu raspunde niciunei tentații politice și nu servește vreunui interes politic”.

“Este poziția noastră principiala, pe care Biserica trebuie să o respecte”, a spus Patriarhul Kirill al Moscovei.

“Trebuie să păstram potențialul de menținere a păcii, chiar și atunci când toată lumea crede că niciun potențial de menținere a păcii nu mai există”.

“Trebuie să ne ocupam de lucrarea sufletului, îngrijire pastorală și reconciliere intre oameni”, a spus Patriarhul, potrivit agenției de știri Interfax.

“Dar, noi nu trebuie, în nici un caz, sa servim vreunui punct de vedere politic, unor astfel de poziții sau concepte. Doar astfel, Biserica poate ramane dincolo de lupte si poate fi capabila sa-si păstreze potențialul său de menținere a păcii”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.