Constantinopol: Rugaciune islamica in Hagia Sophia, in schimbul redeschiderii Seminarului din Halki

Primul Ministru turc, Erdoğan, planifica o rugăciune islamică în Hagia Sophia și redeschiderea Școlii Halki (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Potrivit ziarului turcesc Radikal, Prim-ministrul turc, Erdoğan, are in vedere oficierea unei rugăciuni islamice în Biserica Sfânta Sofia din Constantinopol.

Rugăciunea, la care ar urma sa participe Primul-Ministru turc și liderii lumii musulmane, va avea loc în cadrul festivităților anuale de comemorare a cuceririi orașului de către otomani în 1453, avand legatura, desigur, si cu alegerile prezidențiale din luna august.

In plus, anticipand unele reactii puternice pe care le-ar produce rugăciunea islamică din Sfanta Sofia, Ankara numeste actiunea o favoare în schimbul… redeschiderii Școlii Teologice din Halki, potrivit ziarului Radikal.

Cu toate acestea, Ankara a exprimat în mod repetat condiționarea redeschiderii construcției din Halki, de ridicarea unei moschei în Atena și de renuntarea la numirea de Muftii în Tracia, de către autoritățile elene (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.