publicat în: Arhivă

PS Parinte Vincentiu:  Nu poate exista un alt gen de familie! Sa nu abdicam de la invatatura Creatorului!

“Astazi, credinta noastra este extrem de agresata. Noi, crestinii, suntem agresati, impunandu-ni-se lucruri care nu au nimic de-a face cu cultura, cu civilizatia poporului nostru, cu credinta noastra si cu marturisirea noastra crestina”, a marturisit Preasfintitul Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, zilele trecute, oferindu-l ca model in lupta si darzenie pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe.

“In Europa de astazi, in Europa moderna, una dintre cele mai prigonite invataturi, este invatatura crestina”, a continuat acesta, in ziua pe care Biserica a hotarat-o spre cinstirea Sfantului Mare Mucenic, Purtator de Biruinta.

“Trebuie sa avem putere, sa nu ne rusinam si sa-L marturisim pe Hristos, sa marturisim morala crestina, sa marturisim ca familia intemeiata din barbat si femeie, prin Sfanta Cununie, este temelia Bisericii, este temelia societatii”.

“Nu putem abdica de la aceasta axioma, de la aceasta invatatura pe care ne-a dat-o Creatorul nostru. Nu putem accepta alt gen de uniune. Familia este una singura, legatura dintre un barbat si o femeie. Nu poate exista alt gen de familie”, a afirmat Preasfintitul Parinte, in fata credinciosilor numerosi, adunati intr-una dintre cele mai impunatoare biserici din orasul Calarasi, cu hramul Sfanta Anastasia, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, care a transmis in direct evenimentul.