publicat în: Arhivă

Vaticanul are nevoie de o noua mentalitate de slujire evanghelica, la nivel de administratie

Papa Francisc s-a intalnit, ieri, cu membrii Consiliului nou-format pentru Economie, spunându-le că misiunea lor importanta nu va fi una ușoara și necesită curaj și determinare.

Consiliul și Secretariatul pentru Economie a fost înființat de Papa cu un motu proprio, în februarie. Papa le-a reamintit că responsabilitatea lor este aceea de a supraveghea și de a gestiona activele Bisericii, cu transparență și eficiență, în lumina Evangheliei și cu o atenție specială pentru cei nevoiași.

Papa Francisc a mai spus ca Vaticanul se simte chemat să pună în practică această misiune, mai ales tinand cont de responsabilitatea sa față de Biserica universală.

Aceste modificări, a continuat el, reflectă dorința de a realiza o reformă necesară a Curiei Romane, în scopul unei mai bune slujiri a Bisericii. Descriind acest lucru ca pe o provocare importantă, Papa a avertizat ca este nevoie de o nouă mentalitate de slujire evanghelica, care să se înrădăcineze în diferitele pozitii de administrație ale Vaticanului.