Fotbalul din zilele noastre, marcat de un interes foarte mare in afaceri

Papa Francisc a avertizat ca fotbalul presupune o responsabilitate socială din partea jucătorilor, atât pe teren cat si in afara lui, precum și din partea managerilor de fotbal și directorilor.

Remarcile sale au venit prin intermediul unei adresari, care a avut loc ieri, aceasta fiind dedicata jucătorilor a doua echipe din Seria A italiana de fotbal, Fiorentina și Napoli, precum și directorilor Federației Naționale de Fotbal din Italia și ai Seriei Ligii A.

Papa le-a spus jucătorilor de fotbal și directorilor, că el are multe amintiri minunate, de cand mergea pe stadionul de fotbal local, ca băiat, cu membrii familiei sale. El a descris aceste descinderi, ca pe niste ocazii “glorioase”, și a mai spus că speră ca toate sporturile populare, cum este fotbalul, sa-si poata recupera atmosfera festiva.

Constatând că fotbalul din zilele noastre este marcat de un interes foarte mare in afaceri, Papa Francisc a declarat ca “factorul financiar nu trebuie să prevaleze în raport cu factorul sportiv”, în fotbal, pentru că “risca sa-l murdareasca”, atât la nivel național cat și local. El le-a amintit jucătorilor, care reprezinta adevarate modele pentru numerosii lor fani, mai ales pentru cei tineri, ca au responsabilitatea socială foarte mare, de a se comporta întotdeauna bine, ca “sportivi adevărați”.

Sportul are o valoare educațională puternică, care încurajează “solidaritatea, loialitatea și respectul pentru ceilalți”, a concluzionat Papa, și sper că fotbalul va promova întotdeauna acest potențial.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.