Obama instiga la un nou Razboi Rece, luand deciziile cu – mass -media

Karina Vanden Heuvel, redactor și editor al publicatiei “The Nation”, și Stephen Cohen, un om de stiinte politice, au scris in ultimele ore un articol intitulat “Razboi rece impotriva Rusiei – fără dezbatere”. Articolul este semnalat de VoR, iar autorii acestuia subliniaza ca Washingtonul nu a făcut nicio încercare de discuta problema Rusiei, într-un “eșec grav al democrației reprezentative”.

“La aproape un sfert de secol de la sfârșitul Uniunii Sovietice, Casa Albă a declarat un nou Război Rece, Rusiei – într-un eșec grav al democrației reprezentative”, fara vreo dezbatere publica, cu atât mai puțin cu opoziția – se spune în articol.

Toate aceste manevre au fost susținute în grabă de mass-media din SUA, de la The Times și The Washington Post, pana la The Wall Street Journal, de la The New Republic pana la The Weekly Standard, de la MSNBC la Fox News, de la NPR la radiorile comerciale de stiri.

Autorii avertizează că acest nou “Război Rece” – cu epicentrul la frontierele Rusiei – ar putea fi chiar mai periculos și va putea “duce aproape sigur la o nouă cursă a înarmărilor” sau poate chiar la un nou război mondial.

“În februarie, Occidentul a adus la putere, în Kiev, un regim neales. Iar faptul că acest guvern neales a trimis unități militare pentru a suprima protestele pro-rusesti din estul Ucrainei, este în sine o încălcare a acordului din 17 aprilie, de stopare a crizei”, conchide articolul, citat de Radioul Vocea Rusiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.