Un algerian “jihadist”, deportat din Franta. Prietenii lui raman stupefiati

Șocate, rudele și prietenii unui algerian care a fost dat afară din Franța, pentru că ar fi recrutat jihadiști pentru a merge in Siria, au declarat, ieri, ca au crezut că acesta era un om complet nevinovat.

Descriindu-l pe Sala Bouhabila ca pe un om blând, care se bucura de petreceri și de cluburi, acestia au spus ca, barbatul în vârstă de 37 de ani – despre care Ministerul de Interne a spus ca a fost reținut în Turcia, în luna martie, într-un autobuz care ducea un grup de oameni în Siria – călătorise în străinătate pentru o actiune umanitara.

“Nu cred povestea asta, eu nu cred că el a mers pentru jihad; mergeam la petreceri, împreună, la cluburi de noapte, nu e deloc radical”, a declarat Maydime, unul dintre prietenii săi, din orașul alpin Albertville, unde locuia Bouhabila, citat de VoR.

Tatăl său a declarat pentru AFP că plecase la muncă în străinătate in scop umanitar – o afirmatie susținută si de către prietenii săi.

“El nu se ducea la moschee în fiecare zi, e nevinovat, e un om bun, vorbește toată lumea asta, este o greșeală”, a declarat Ferhat Bouhabila, la baza clădirii unde locuiește.

Tevfik, un alt prieten al lui Bouhabila, a spus ca “trăia ca toți ceilalți, nu avea nimic de-a face cu toate astea”.

Dar, potrivit Ministerului de Interne, suspectul ar avea legaturi cu “membrii mișcării islamiste radicale, care s-au implicat în recrutarea de barbati, pentru a-i integra in rețelele jihadiste din Afganistan și Siria”.

El a fost predat Franței, de către Turcia, miercuri seară, și a fost trimis înapoi în țara sa de origine, Algeria, în dimineața următoare – prima evacuare imediată, din Franța, a unui străin care ar fi implicat în rețelele jihadiste.

Potrivit cifrelor oficiale, 285 de cetățeni francezi, în prezent, luptă în Siria, incheie VoR.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.