Sudan: o femeie gravida ar putea fi executata, pentru ca este crestina

O femeie gravidă din Khartoum se confruntă cu o pedeapsa cu moartea prin executie, pentru ca “a parasit Islamul”, tatăl ei fiind musulman.

Meriam Yahia Ibrahim, in varsta de 27 de ani, care asteapta al doilea copil, ar mai putea primi, de asemenea, 100 de lovituri de bici, pentru “adulter” – deoarece căsătoria cu un bărbat creștin este interzisă pentru o femeie musulmană, în Sudan.

Dacă va fi condamnata, ea ar putea fi executata cel mai rapid după nașterea celui de-al doilea copil, conform unui raport al Release International.

Meriam, care a fost închisa din februarie, se spune că a fost bătuta, în arest. Fiul ei mai mare, in varsta de aproape 2 ani, Martin, se afla în închisoare cu ea, deoarece oficialii i-au interzis tatălui băiatului sa aiba grija de el – pentru că este creștin.

Soțul lui Meriam, Daniel Wani, un sud-sudanez creștin, insistă asupra faptului că soția sa nu a fost “niciodata o musulmana” și că ea a fost crescuta numai de mama sa, o etiopiana crestina. La o audiere, în cazul Meriam, din 18 aprilie, instanța de judecată a cerut mai multor martori să depună mărturie pentru a testa daca ea a practicat Islamul, conform Morning Star News.

Președintele sudanez, Omar al-Bashir (foto), a promis să extindă strictetea Shariei (legea islamică) în țara sa, după ce Sudanul de Sud s-a separat, în anul 2011.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.