Egipt: 60 de mumii egiptene, descoperite in Valea Regilor

Un mormant imens, continand 60 de mumii sau resturi de mumii de printi si printese din Dinastia 18 egipteana (1550-1292 înainte de Hristos) au fost descoperite în Valea Regilor, în provincia Luxor, in sudul Egiptului – o descoperire incredibila. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Antichitatilor Egiptene, citat de ziarele locale, conform agentiei Ansa.

“Ascunzătoarea conține rămășițe de mumii, care par a fi aparținut membrilor familiei regale din Dinastia a 18-a”, a declarat Ministrul Mohamed Ibrahim, intr-un comunicat, adaugand ca săpăturile au fost efectuate de către Guvernul Egiptean, împreună cu o echipă de arheologi elvețieni de la Universitatea Basel.

Un studiu preliminar al inscripțiilor hieratice de pe ceramică, a dezvăluit numele și titlurile a aproximativ 30 de persoane, probabil, printese la curtea lui Thutmose IV și Amenhotep III. Au fost gasite rămasitele mai multor sarcofage, masti funerare și vase care conțin resturi ale decedatilor.

Mormântul, folosit zeci de ani, ar trebui să aparțină a mai mult de 50 de familii regale. Acesta are șase metri adâncime si cinci camere subterane. Pereții au urme de foc, probabil cauzate de torțele jefuitorilor de morminte.

Inscripțiile de pe ceramică sunt “print” și “printesa”, continand cel puțin opt nume de printese regale necunoscute, descoperite împreună cu patru prinți. Mormântul a fost refolosit în secolul IX înainte de Hristos.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.