Norvegia: Duminica Mironositelor, in biserica romaneasca din Stavanger (foto)

În Duminica Mironosițelor, 4 mai 2014, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei românești din orașul norvegian Stavanger, parohie păstorită de preotul Cristian-Silviu Comănescu. La slujbă, au fost prezenți și Excelențele Lor, domnii Daniel Ionița, Ambasadorul României în Regatul Norvegiei și Bogdan Tătaru-Cazaban, Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, conform informatiilor primite de la corespondenti din cadrul eparhiei, aflati in zona.

Răspunsurile la strană au fost date de Corul bărbătesc al Bisericii „Sfântul Nicolae”-Albă din București, care în ajunul sărbătorii a susținut și un concert pascal în Biserica luterană Netland, din zona centrală a orașului Stavanger.

După citirea Evangheliei, părintele profesor Mihail-Simion Săsăujan, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București, a rostit un cuvânt de învățătură, referindu-se la importanța Tainelor Spovedaniei și Împărtășaniei în viața creștinilor ortodocși.

La finalul Liturghiei, Preasfințitul Macarie le-a vorbit celor prezenți la slujbă despre credința și mărturisirea Sfintelor Femei Mironosițe, aducând cuvenitul omagiu tuturor mamelor, surorilor și fiicelor din marea familie a Bisericii, în această duminică fiind sărbătorită femeia creștină. Cu acest prilej, credincioasele și credincioșii au primit în dar, de la ierarh, două broșuri editate de Patriarhia Română, intitulate: „Taina Sfintei Spovedanii. Renașterea la viața în Hristos” și „Taina Sfintei Euharistii. Medicamentul nemuririi”.

Românii din Stavanger au fost îndemnați și în această duminică să vină în sprijinul creștinilor din Siria și din alte zone din Orientul Mijlociu aflați în suferință și să contribuie la colecta în bani organizată în Patriarhia Română, pentru mult încercații creștini din Patriarhia Antiohiei şi a Întregului Orient şi din Patriarhia Siriană a Antiohiei. In galeria foto a articolului de fata gasiti 12 fotografii de la acest eveniment (www.lacasuriortodoxe.ro)​.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.