Un necunoscut suna presa si ameninta ca va fi atacata manastirea

In aceste zile, Oficiul pentru Problemele din Kosovo și Metohija al Guvernului Sarb a condamnat amenintarile la adresa Manastirii Visoki Decani.

Starețul Mănăstirii Visoki Decani din Kosovo și Metohija, Arhimandritul Sava Janjic, ii informase pe reprezentanții mass-media, anterior, că o persoană neidentificată amenință să distrugă mănăstirea, conform Kosovsky Dnevnik.

În conformitate cu spusele Arhimandritului Sava, poliția din Kosovo a raportat că un bărbat neidentificat, care s-a prezentat drept comandant al Armatei de Eliberare a Kosovo, a sunat la un post local de televiziune și a declarat că a fost pregatit un atac asupra manastirii, in urmatoarele zile. Astfel, măsurile de securitate au crescut în apropierea mănăstirii.

Cu toate acestea, nu au existat inca atacuri.

O serie de organizații publice din Serbia și-au exprimat si ele îngrijorarea.

Nu cu mult timp înainte de aceste amenințări, mai multe insulte insemnate cu graffiti, au apărut pe porțile mănăstirii (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.