Botez ortodox, intrerupt de evreii care au atacat biserica

O ceremonie de botez, care avea loc la ruinele satului arab dezrădăcinat al-Bassa, in aceasta duminica, a fost deranjata de mai multi locuitori din Shlomi, orasul evreiesc care a fost construit peste o parte a terenurilor satului. Un foto-jurnalist a fost atacat si el. Ceremonia a fost ținută în Biserica grec-ortodoxă al-Bassa, una dintre singurele cladiri ramase in picioare in acest sat.

Rezidenții Al-Bassa au fost forțați să paraseasca zona, în timpul Razboiului de Independenta din Israel, in anul 1948, după ce satul, care este situat în regiunea Galileii de Nord, a fost capturat de către miliția pre-Haganah. Locuitorii au fost împrăștiati în randul comunităților arabe din Israel și Liban.

Biserica se află, astazi, in zona industrială a Shlomi. Foștii rezidenți ai al-Bassa viziteaza lacasul ortodox în mod regulat. Cu ocazia recentului botez, mai multi rezidenți din Shlomi au deranjat slujba, amenintand cladirea cu un vechiul și claxonand puternic. Conform Haaretz, jurnalistul Zuheir Mata, care vroia sa suprinda evenimentul, a fost atacat si i-a fost distrus aparatul foto, de către o femeie din grupul de rezidenți Shlomi.

“Ea si ceilalti m-au blestemat, numindu-i pe crestini împuțiti și in alte feluri”, a spus Mata. Lacasul ortodox este detinut de Patriarhia greacă a Ierusalimului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.