Ucraina: ingrijorare in crestere. Evreii emigreaza in Israel

Numărul evreilor care imigrează în Israel, din ce în ce mai labila Ucraina, a crescut cu 142% în acest an, până în prezent, comparativ cu anul 2013, conform Agenției Evreiesti.

In total, 762 de evrei din Ucraina au ajuns în Israel în primele patru luni ale anului, comparativ cu 315 în primul trimestru al anului 2013, conform unui purtator de cuvant al agenției cvasi-guvernamentale.

Pe măsură ce criza s-a agravat în Ucraina, numărul de sosiri a crescut dramaticm în martie și aprilie și mai, fiind așteptati si altii în următoarele luni, a adaugat purtătorul de cuvânt, citat de radioul Vocea Rusiei.

“Numărul persoanelor care au început în mod oficial procesul de imigrare este chiar mai dramatic, odata ce numărul de persoane care au solicitat informații privind emigrarea în Israel este si el mare”, a adaugat acesta, conform AFP.

Purtătorul de cuvânt a explicat ca aceasta situatie se datoreaza “incertitudinii create de situația actuală” din Ucraina, acolo unde violența s-a răspândit deja în mai multe părți ale țării, după răsturnarea Președintelui legitim, în februarie.

În luna februarie, Agenția Evreiască a declarat că a trimis fonduri pentru a spori securitatea comunitatii evreiesti din tara, pentru cei 200.000 de reprezentanti evrei care trăiesc în Ucraina, inclusiv pentru achiziționarea de sisteme de supraveghere.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.