Odesa: Lasati-ne sa ne rugam! Nu ii folositi pe credinciosi, pentru interesele voastre!

“Am cerut poporului Ucrainei, indiferent de etnie și religie, să fie înțelept și să nu cedeze la provocări”.

Locum tenens al Mitropoliei Rusiei, Mitropolitul Onufrie de Cernauti si Bucovina, și-a exprimat condoleanțele privind evenimentele tragice din Odesa.

“In data de 2 mai 2014, o serie de evenimente tragice a avut loc în Odesa. Mai mult de 40 de persoane au fost ucise și aproximativ 125 de persoane au fost ranite, în timpul confruntărilor. Îmi exprim condoleanțele mele si asigur de rugaciunea mea familiile celor decedati și mă rog pentru insanatosirea celor răniți.

Biserica Ortodoxă Ucraineană face apel si pledează pentru ca politicienii ucraineni și alte forțe interne și externe sa nu mai inteteasca focul in confruntarea civilă din Ucraina. Nu folosiți poporul lui Dumnezeu și Biserica pentru propriile interese! Ne rugăm lui Dumnezeu ca pacea sa coboare rapid în țara noastră.

Am cerut poporului Ucrainei, indiferent de etnie și religie, să fie înțelept și să nu cedeze la provocări. Nu s–a vărsat suficient sânge, în ultimele luni, incat sa intelegem că numai prin discutii pașnice, și nu prin forță, putem rezolva problemele și conflictele?

Ucraina este casa noastră comună! Să ne rugăm și inceteze cearta!

Îndemn clericii Bisericii Ortodoxe Ucrainene să manifeste o atitudine pastorală cântărita și responsabilă, în această perioadă dificilă.

Pacea lui Dumnezeu și iertarea reciprocă să fie în inimile noastre!” – a declarat Mitropolitul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.