Conspiratia secreta din Jasenovac. Scrisoare catre Papa. Amestecul Vaticanului in genocidul din Balcani

William Dorich (foto) i-a scris o scrisoare deschisă Papei Francisc, privind rolul Vaticanului în genocidul din Balcani

Dupa ce scrisoarea a aparut in cunoscuta publicatie “InSerbia”, cu mai multe zile in urma, in acest an, aceasta a ajuns sa fie preluata de mai multe publicatii ale presei internationale. Redam si noi, mai jos, continutul acestei scrisori, semnalata in ultimele ore si de: The British Serb Magazine, Biserica Hristos Mantuitorul Cincinnati, OCA, Ebritic, Organizatia Bisericilor Ortodoxe Orientale s.a.

William Dorich este decorat cu Ordinul Sfantul Sava, cea mai înaltă recunoaștere acordata unui laic de către Sfântul Sinod al Episcopilor Ortodocși din Serbia; Premiul de Merit din partea Bar Association (SUA) și un premiu umanitar al RAS, Organizația Internațională Sârbă.

Autor a mai multe carti, articolele sale au apărut în Washington Times, International Herald Tribune, The Wall Street Journal și in alte publicatii.

Scrisoare Deschisa,

Sanctitatii Sale Papa Francisc

Palatul Apostolic

Vatican 00120

Sanctitatea Voastra,

Ca victimă dubla a genocidului din Balcani, va scriu aceasta scrisoare deschisa, facand apel la natura voastra umanitara, expusa in aparitiile publice recente.

În 1942, în satul Vojnic, Croația, unde s-a născut tatăl meu, 99 de sârbi au fost blocati în interiorul bisericii lor și au fost arsi cu totul, de către naziștii si preotii croați – 17 catolici dintre aceste victime erau rudele mele.

În 1995, în timpul “Operațiunii Furtuna”, în Croația, când 230.000 de sârbi au fost epurati etnic, ultimele 5 rude ale mele erau prea bătrâne și prea bolnave ca să mai fugă, asa incat am fost notificat, la o lună mai târziu, de către Crucea Roșie, ca au fost gasiti cu gâtul taiat. Mi-am petrecut o parte din viata, marcat de durerea pe care mi-au facut-o preotii catolici – miile de victime ca mine merita dreptate.

În 1995, Președintele Franjo Tudjman din Croația a demolat Biserica sârbă din Vojnic, împreună cu lagărul de concentrare din Jasenovac și muzeul aferent, pentru a șterge de pe acest pământ dovada uciderii brutale a peste 700.000 de sârbi, 40.000 de evrei, 60.000 de romi și 90.000 de copii din Serbia cu varste de sub zece ani. Acest lucru face ca acuzele legate de homosexualitate, din randul clericilor dumneavoastră, sa păleasca, prin comparație.

În 1944, a fost inventat cuvântul “genocid”, astfel incat amintesc acum cuvintele lui Antun Miletich, un istoric croat: “Nu exista penita capabila sa descrie oroarea și teroarea atmosferei din Jasenovac. Ea depaseste orice fantezie umana. Imaginați-vă Iadul, Inchiziția, o teroare mai înspăimântătoare decât orice ar fi existat oricand si oriunde, condusa de animale sălbatice insetate de sange, ale caror instincte cele mai ascunse și dezgustătoare au iesit la suprafață într-un mod cum niciodată nu a mai fost văzut inainte, la ființele umane – si inca nu este indeajuns”.

După Al Doilea Război Mondial, Președintele croat Ante Pavelic a fugit prin Rev. Krunoslav Draganovic, pe Ruta de evacuare a Vaticanului, cu 430 de preoți catolici, în Argentina – preoți ale căror mâini au fost patate de sângele victimelor lor sârbesti. Ante Pavelic a devenit “consilier de securitate” pentru Juan Peron, care a emis 34.000 de vize pentru criminalii croati de război. Sanctitatea Voastră a crescut în Argentina și a devenit preot în anii 1950, atunci când acești criminali de război inundau Argentina și erau îmbrățișati de Juan Peron, soția lui Evita și alții din cercurile de elită ale Bisericii Catolice, care i-au protejat și apărat pe acesti criminali de război, de ghearele Tribunalului din Nuremberg, sau de orice urmărire penală.

“Speranta invie, atunci când oamenii isi amintesc”, sunt puternice cuvintele vânătorului de naziști, Simon Wiesenthal, care sunt afișate vizibil la Muzeul Holocaustului din Beverly Hills, California. Creștinii ortodocși sârbi au ramas cu siguranță fără speranță, odata ce Vaticanul a reușit să-și îngroape crimele de război, împreună cu victimele lor. De 70 de ani, Vaticanul a ascuns dovezile genocidului, și accesul istoricilor a fost interzis la arhivele Vaticanului din timpul războiului. Istoria va dovedi înșelăciunile trădarii lui Iisus Hristos și a poruncii Lui, Sa Nu Ucizi!

Ii amintesc Sfinției Voastre puternicele cuvinte ale lui Avro Manhattan, un om catolic, care in 1965, in cartea sa, “Imperialismul Vaticanului în secolul 20” zicea: “Lecțiile învățate de la apariția statului independent al Croației, unde totalitarismul politic și religios al Catolicismului nu a luat fiinta doar pentru a lucra, ci pentur a ucide mai mult de un milion de creștini ortodocși din Serbia, nu trebuie uitate. Pentru că s-a întâmplat în zilele noastre, când Biserica Catolică, atunci, ca și acum, dându-se drept victimă a intolerantei religioase – a cerut libertate, în același timp suprimand aceeași libertate pentru care ea striga atât de tare, într-un stat mic, unde a înființat un fel de libertate proprie, o libertate catolica: de exemplu, libertatea ei de a elimina orice și pe oricine a îndrăznit să se opună îmbrățișarii sale”.

In 1941, Rev. Ivan Raguz striga de la un amvon catolic croat: “ucideti-i pe toti sârbii și evreii, inclusiv copiii, astfel încât nici măcar samanta bestiilor sa nu mai ramana”. În aceasta vedem clar temelia, pretextul și oroarea din Jasenovac.

Ca victimă dubla a genocidului din mâinile preoților catolici și slujitorilor lor nazisti, am realizat, până în 1998, că nu voi avea parte de dreptate, pentru moartea familiei și rudelor mele, sau de justiție pentru zecile de mii de victime ale clericilor dumneavoastră. Prin urmare, am devenit primul reclamant într-un proces de acționare împotriva Băncii Vaticanului și Dr. Jon Levy, avocatul meu avand contacte cu Cardinalul Pell, care, ca și alte contacte ale Vaticanului, s-au dovedit a fi incapabile.

Dr. Levy a descoperit o conexiune intre Banca Vaticanului si activele furate nu numai din Serbia, dar și din Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, România și Ucraina. Dr. Levy are numeroase documente incontestabile, care atestă spălarea banilor Vaticanului, din prada Holocaustului. Banca Vaticanului a fost implicata în conspirație, în mișcarea acestor fonduri extrem de ascunse ale Bancii Vaticanului in bănci elvețiene, de mutarea de fonduri controlate de Ante Pavelic, in bănci din Argentina. Astăzi, aceste fonduri reprezintă mai multe miliarde de dolari, fara a include furtul scandalos de artă religioasă din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în Balcani. La mijlocul anilor 1970, Vaticanul i-a returnat Patriarhiei Ortodoxe Sârbe o serie de manuscrise neprețuite și icoane vechi de secole, furate din bisericile sârbești distruse în Croația, dovezi clare ca Vaticanul a fost partas la aceste crime.

Termenul de prescripție nu expiră niciodată pentru crimă. Vaticanul a pretins, jignitor, că statutul nu se aplică preoțiilor, un concept ne-evlavios, având în vedere uciderea a peste un milion de victime în fosta Iugoslavie, săvârșită de către preoții romano-catolici hirotoniți.

După 70 de ani de păstrare a secretului Vaticanului, m-am vazut obligat sa recurg la această scrisoare deschisă, în scopul atragerii atenției și a expunerii disprețului Vaticanului fata de pretentia mea legala. Fac, prin urmare, din nou publice aceste crime împotriva umanității și cer ca Banca Vaticanului sa acorde intr-un final restituiri.

Sanctitatea Voastră, dacă compasiunea voastra este într-adevăr una sincera, atunci eu va solicit sa mergeti dincolo de angajamentul dvs. public în rezolvarea problemelor homosexualitatii în preoția catolica și sa garantati deschiderea arhivelor Vaticanului pe cel de-Al Doilea Război Mondial și sa faceti toate eforturile pentru ca atat Cardinalul Pell cat și Banca Vaticanului sa înceapa sa il trateze pe avocatul meu la un nivel corect. Sa fie recompensate miile de victime, cu condiția ca supraviețuitorilor sa li se acorde scuze publice și sa li se ceara iertare. Vaticanul si Banca sa nu sunt mai presus de legile oamenilor sau de legile Bisericii, iar tăcerea voastra profana este păcătoasa.

Le-a venit timpul, criminalilor catolici, sa se marturiseasca și sa se pocăiasca!

Având în vedere diseminarea acestei scrisori deschise in randul publicului larg, care nu va avea niciun context istoric despre profunzimea acestor crime de război ale Vaticanului, am inclus un scurt exemplu din randul celor 430 de preoți romano-catolici din Croația, care au comis aceste crime hidoase cu propriile lor mâini, apoi au fugit prin “Reteaua Vaticanului in Argentina, unde au scapat de justiție:

Jasenovac, atunci si acum: O conspirație a tăcerii

Dr. ANTUN ARSAMOVIC,

Episcop catolic de Djakovo. Decorat de fascistul Ante Pavelic. S-a folosit de teroare pentru a forța mai multe mii de sârbi ortodocși să se convertească la Catolicism. A preluat bisericile ortodoxe sârbe din domeniul său de competență și a dispus sa fie distruse, cum ar fi bisericile sârbe din Bracevci, Poucje, Depsin, Tenje, Dalj, Kucanci, Budimci, Poganovci, Borovo Selo, Trpinje, Pacetin, Cepin, Trnjani, Klokocevik si Topolje.

Blazevic Grga,

Preot catolic în Bosanski Novi, unde a organizat o tabara de concentrare pentru sârbi și el însuși s-a numit comandant. Sârbii au fost arestați și sacrificati în această tabără, la ordinele lui. El a insistat că a facut ce a vrut Arhiepiscopul Stepinac. Pentru munca sa în numele “cauzei croate”, fascistul Ante Pavelic l-a decorat.

Rev ANSELMO Culina,

Preot catolic care a ucis personal deținuți in Jasenovac. El a comis toate crimele sale, cu un cuțit mic atașat la încheietura mâinii, pe care îi plăcea să il arate victimelor sale înainte de uciderea lor. El a purtat acest cutit cu el tot timpul, chiar și atunci când tinea Messa cu soldații croați. Fascistul Ante Pavelic l-a decorat.

Djuric ANTE,

Preot catolic în Divusa. A oganizat benzi de ucigași și le-a trimis in diverse sate din Serbia, pentru a ucide bărbați, femei și copii. El i-a instruit în mod special, să nu le scuteasca pe femei și pe copii.A fost un sadic extrem. El ii aresta pe sârbi, in inchidea si ii tortura mai multe ore, înainte de uciderea lor. El a anunțat de la amvonul bisericii că problema sârbă din Croația ar putea fi rezolvata numai cu “matura de otel” (pistolul). În jurnalul său, el remarca faptul că, in 14 aprilie 1941 (la patru zile după înființarea Statului Independent al Croației), a cerut instrucțiuni de la Arhiepiscopul Stepinac [https://www.lacasuriortodoxe.ro/stiri/politici/8988-protest-impotriva-vaticanului-canonizarea-lui-stepinac-submineaza-relatiile-ecumenice.html] : “M-am întâlnit cu liderii tuturor parohiilor din jur, și am cazut de acord asupra a ceea ce trebuia sa facem”. A doua zi el a arestat un număr de femei din Serbia, le-a forțat să se dezbrace și sa mearga goale pe drum, prin satele croate din zona sa. Apoi le-a ucis.

Don MARTIN Gudelj,

Preot catolic în Opuzen. Le-a cerut tuturor croaților, în predicile din biserica sa, sa înceapa sa sape morminte pentru sârbi. A organizat grupuri de ucigași, care au trecut cu el prin satele sârbești din jurisdicția sa, ucigand sârbii pe care ii gaseau acolo și jefuind proprietățile lor. El a ucis copiii prin decapitare cu o baionetă. A ucis personal 450 de bărbați, femei și copii. Împreună cu Rev. Dr. Bilobrk, a comis mari masacre in randul sarbilor, pe 28 iunie 1941, la Vidovdan – o sărbătoare națională sârbească religioasă.

Mons. JOSIP KAURINOVIC ,

Preot catolic din Prijedor. Reprezentant special al Sanctității Sale, Papa. A participat personal la uciderea în masă a sârbilor, inclusiv a femeilor și copiilor. A preferat uciderea sârbilor, expulzarii acestora. El a insistat că acestia ar putea, teoretic, sa se intoarca într-o zi la casele lor. A arestat personal preoți ortodocși sârbi din zonă, i-a torturat, i-a maltratat și i-a ucis. Fascistul Ante Pavelic l-a decorat.

Kralik Franjo

Preot catolic și redactor-șef al revistei catolice “Katolicki Tjednik”, prin care a promovat o ură inexorabila fata de sârbi. În scrierile sale, a insistat că Croația nu va putea fi curățata de sârbi, într-un “mod frumos” și a adăugat: “Papa Grigore al VII-lea nu va curăța Biserica Catolica într-un mod frumos, ci cu forța”.

MATO PALJUG,

Preot catolic si profesor de teologie la Bjelovar, care a insistat ca toți sârbii din Croația să fie executati. A promovat ura lipsita de milă față de sârbi, în special față de preoții ortodocși din Serbia. El, ulterior, a fost promovat în funcția de instructor la școala militară din Zagreb, unde a lucrat mai strans cu Arhiepiscopul Stepinac și a continuat să promoveze ura față de sârbi.

Dr. Srecko PERIC,

Preot catolic din Mănăstirea Gorica, în apropierea Livno. Aproximativ douăzeci de călugări din mănăstire au participat cu Peric la sacrificarea a aproximativ 5.000 de sârbi din zona Livno. Dr. Peric a arestat în primul rând bărbații sârbi din Livno și i-a dus la Koprivnica, între Bugojno și Rupres. El i-a brutalizat și executat. Unii au fost torturați până la moarte. Apoi, el le-a arestat mamele, soțiile și copiii și i-a executat în același mod. Femeile au fost violate, maltratate, iar copiii maltratati in mod sadic. Ucigasii, apoi, au decapitat copiii in fata mamele lor, care țipau de mila si chin, încurajand violența în continuare până când acestea au fost ucise si ele.

Fra SIDONIJE SCHOLZ,

Preot franciscan, care l-a ucis pe preotul ortodox sârb Djordje Bogic de Nasice, după ce l-a pironit de un copac si l-a torturat pana la moarte, in mod sadic. Fascistul Ante Pavelic l-a decorat.”

William Dorich, Publisher/Author

Beverly Hills, CA 90212

CC: Dr. Jon Levy, Esq.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.