Reabilitarea Nazismului in Europa. Rusia se apara, prin adoptarea unei noi legi

Președintele rus Vladimir Putin a semnat, ieri, un proiect de lege, care pedepseste încercările de “reabilitare a Nazismului”, cu amenzi considerabile și pedepse cu închisoarea, conform serviciului de presă al Kremlinului, citat de radioul Vocea Rusiei.

Proiectul de lege se bazează pe rezultatele procesului de la Nüremberg (1945-1949), care a condamnat cei mai multi supraviețuitori lideri naziști, pentru crime de război, a denunțat Fascismul și a proclamat majoritatea organizațiilor naziste drept criminale.

“Legea federală prevede ca reprezinta o infracțiune: negarea faptelor recunoscute de către tribunalul militar internațional, care a judecat și pedepsit pe marii criminali de război din țările Axei Europene, aprobarea crimelor hotarate de acest tribunal și răspândirea în mod deliberat de informații false despre activitățile Uniunii Sovietice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial”, a declarat serviciul de presă al Kremlinului, într-un comunicat in limba engleză.

Legea federală mai declara infractiune, de asemenea, răspândirea în mod public de informații legate de date comemorative militare și memoriale, privind apărarea Rusiei, care dovedesc în mod clar lipsa de respect fata de societate, și profanarea publica a simbolurilor gloriei militare a Rusiei”, a declarat Kremlinul.

Camera Superioară a Parlamentului Rus, Consiliul Federației, a aprobat proiectul de lege, pe 29 aprilie.

Conform legii propuse, reabilitarea Nazismului se pedepsește cu o amendă de până la 300.000 de ruble (8.400 dolari) sau trei ani de închisoare. În cazul în care un funcționar de stat se angajează intr-o astfel de infracțiune, el sau ea va fi trimis la închisoare pentru până la cinci ani sau se va confrunta cu o amendă de până la 500.000 de ruble (14,000 dolari), fiind exclus din posturile de stat, până la trei ani.

Profanarea publica a simbolurilor gloriei militare ruse sau răspândirea de informații privind nerespectarea sărbătorilor legale referitoare la apărarea țării, se va pedepsi cu o amendă de până la 300.000 de ruble (8.400 dolari), sau cu activitate în folosul comunității, de până la un an.

Rolul Uniunii Sovietice în victoria Aliaților în al Doilea Război Mondial este puternic invocat de autoritățile ruse, pentru a insufla un sentiment de mândrie și patriotism în rândul populației, cu parade aniversare spectaculoase și ceremonii anuale, mai informeaza radioul Vocea Rusiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.