Reactii in urma bombardarii unui spital catolic din Sudan

Un episcop emerit catolic sudanez a condamnat cu fermitate atacarea deliberată și bombardarea unui spital catolic din regiunea de sud a Sudanului.

Episcopul emerit Max Gassis de EI Obeid (foto) a declarat că bombardarea Spitalului catolic “Maica Milei”, din Munții Nuba, Kordofanul de Sud, Sudan, de zilele trecute, este “o crimă împotriva civililor nevinovați, care isi doreau asistență medicală”.

“Bolnavii nu au nimic de-a face cu conflictul care a devastat Munții Nuba, din iunie 2011”, a spus el. “Ei sunt civili nevinovați, protejati de legislația internațională, privind atacurile directe ale forțelor militare”.

“Dreptul internațional cere ca civilii sa fie protejați în timpul conflictului, dar atacul de astăzi este o încălcare directă a acestui principiu umanitar fundamental. Este o încălcare a sacralitatii vieții umane, care trebuie să fie protejata cu orice preț”.

Spitalul oferă îngrijire de specialitate și o varietate de servicii, pentru mai mult de 150.000 de persoane anual. Episcopul a declarat ca se teme pentru siguranța personalul medical si a pacienților, precum și a comunităților care trăiesc sub frica acestei amenințari foarte reale, de bombardament aerian fără discriminare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.