Radacinile Monoteismului Israelit: Dovezi arheologice si texte

Forumul de arheologie Biblica din zona Washington, DC, și Societatea de Arheologie Biblică din Virginia de Nord, in colaborare cu Fundația pentru Studii Iudaice, vor găzdui conferința “Rădăcinile Monoteismului Israelit: Dovezi arheologice si texte”, in ziua de duminică, 18 mai, la 19:30 (ora locala), in Rockville.

Mark Smith, un savant biblic al Universitatii din New York, se alătură Elizabethei Bloch-Smith, un arheolog al aceleiasi Universitati si al Seminarului Teologic Evreiesc, pentru a explora originile monoteismului, practicat în vechiul Israel.

Ei vor examina dovezile materiale și vor analiza texte critice, pentru a sprijini o nouă teorie care explică de unde a venit, de fapt, monoteismul israelit.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.