Visa si Mastercard blocheaza conturile fara preaviz. Rusia isi face, atunci, propriul sistem national de carduri

Președintele rus Vladimir Putin a semnat, ieri, in dreptul unui proiect de lege pentru crearea unui sistem de plată cu card național, conform serviciului de presă al Kremlinului, informeaza serviciul Economist Lăcașuri Ortodoxe.

Conform unui raport VoR, Parlamentul Rus a aprobat proiectul de lege, luna trecută. Planurile de infiintare a unui sistem național de procesare a plăților prin card a apărut ca răspuns la sancțiunile legate de Ucraina, observand ca mai multe bănci din Rusia au refuzat serviciile puternicelor la nivel global Visa și MasterCard, dand nastere unor ingrijorari publice vizavi de securitatea sistemului financiar al țării.

Ca reacție la reunificarea Crimeii cu Rusia, la mijlocul lunii martie, SUA a introdus sancțiuni specifice împotriva oficialilor ruși și a Rossiya Bank, considerata de către Trezoreria SUA ca fiind o bancă privată pentru mulți oficiali guvernamentali ruși.

În urma acestei mișcari, Visa și MasterCard au stopat activitatea clientilor posesori de carduri din Banca Rossiya, SMP Bank, precum și filialele acestora Sobinbank și Investkapitalbank, fara vreun preaviz, provocând o scădere serioasă a încrederii clientilor acestor bănci. Conform estimărilor Băncii Centrale a Rusiei, construirea infrastructurii pentru lansarea sistemului de plăți național, poate dura până la șase luni, dar distribuția de carduri pentru public ar putea dura până la doi ani.

Visa si MasterCard s-au declarat, acum, ingrijorate de viitorul lor in afaceri, in Rusia, în lumina noii legislații…

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.