Exodul Creierelor: Experti straini in inima Imperiului Asirian. Deportarea, ca instrument-cheie

Maine, 7 mai, la ora 19:00, ora locala, Karen Radner va tine o prelegere intitulată “Exodul Creierelor: Experți străini în inima Imperiului Asirian”. Cursul va avea loc in Guild Lounge, Scott Hall, Universitatea Northwestern din Evanston, Illinois.

Imperiul Neo-Asirian (sec. IX-lea – VII inainte de Hristos) utiliza in mod curent deportarea, ca instrument-cheie de stabilirea și menținere a controlului asupra oamenilor sai. Dar, deportarea nu fost în niciun caz o strategie usoara, grupurile de populație deportata fiind atent selectate pentru a include meșteșugari și specialiști.

Cele mai multe dintre acestea s-au mutat în ceea ce astazi este Irakul de Nord, fosta inima a Imperiului Asirian, care s-a dezvoltat ca centru economic și cultural de neegalat in Orientul Mijlociu. Lucrarea se va concentra asupra “exodului de creiere”, cu precadere către periferiile Imperiului Asirian, inclusiv în regiuni precum Egiptul și Iranul.

Cursul este gratuit și deschis publicului.

Karen Radner a scris o serie de eseuri și articole, utile in înțelegerea istoriei perioadei neo-asiriene, în special a secolelor când Asiria a venit în contact direct cu neamurile lui Israel și Iuda. De fapt, Biblia menționează numele tuturor regilor asirieni, de la Tiglath-Pileser III pana la Ashurbanipal. Radner a făcut parte din echipa care a realizat “Comstructorii Imperiului Asirian”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.