O parohie ortodoxa a BOR, din Paris, va ramane fara un lacas in care sa poata sluji

Parohia ortodoxa Sfanta Genevieve si Sfantul Martin din Paris, Franta, reprezentata de o comunitate francofona, apartinand Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei de Vest și de Sud, caută un lacas de cult în Paris, pentru viața sa liturgică.

Intr-o scrisoare de prezentare, care insoteste un apel recent in acest sens, se aminteste ca parohia exista de peste 15 ani, numarand 50 de enoriasi.

Credincioșii sunt dispersati geografic, dar se aduna in Paris, care este punctul cel mai central.

Până în prezent, slujbele au fost oficiate in parohiile romano-catolice din arondismentele V si XI ale Parisului (foto: capela actuala), dar s-a impus parasirea locatiilor, pentru alte nevoi ale celor ce detin de drept locatiile in cauza. Acesta este si cazul de fata, iar din 30 iunie 2014, parohia ortodoxa a Bisericii Romane se va vedea in imposibilitatea de a mai oficia propriile slujbe.

Parohia se ofera sa plateasca chirie (dacă este vorba de una mica), conform informatiilor oferite de Parintele paroh Noel Tanazacq, care poate fi contactat, pentru rezolvarea acestei probleme, la: 4, rue Jeanne d’Arc, 75013 Paris (01 53 61 03 35 sau 06 03 90 91 07; noel.tanazacq@yahoo.fr).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.