Yemen: dupa vestea mortii unei mirese cu varsta de doar – 8 ani, Presedintele promite o noua lege

În septembrie anul trecut, vestea morții unei copile-mireasa cu varsta de doar opt ani, din Yemen, survenita în urma rănilor suferite în noaptea nunții ei, a declanșat un protest internațional și l-a facut pe Ministrul pentru Drepturile Omului, Hooria Mashhour, să promită o lege privind interzicerea căsătoriei pentru persoanele sub 18 ani, informeaza agentia Ansa.

Acum, Yemenul este pregatit sa voteze, în următoarele luni, noua legislație de protecție a copilului, care include interzicerea căsătoriilor copiilor, mutilarea genitală a femeilor și exploatarea prin munca a copiilor.

Dacă va fi aprobat de către Primul-Ministru și cabinetul sau, proiectul de lege ar urma sa fie supus votului parlamentar.

O încercare similara, din 2009 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), prin care varsta minima pentru casatoria fetelor era de 17 ani, a fost blocata de către liderii traditionali si religiosi și de comisia Sharia a Parlamentului.

Președintele yemenit, Abdu Rabu Mansour Hadi, are acum puterea si sansa de a depasi astfel de decizii, într-o țară în care mai mult de jumatate dintre femei se căsătoresc înainte de a împlini 18 ani, potrivit Organizației Națiunilor Unite..

Publicatia The Guardian UK sublinia că, în Arabia Saudită, nu au fost încă implimentate restricțiile privind căsătoriile sub vârsta de 16 ani, aprobate în anul 2013.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.